Banking
EUR = 4.517 USD = 3.296 XAU = 139.952
AUD = 2.966 CAD = 2.953 CHF = 3.702

Romanii din clasa de mijloc isi sacrifica viata personala pentru succesul profesional

Publicat la data de: 12 Nov 2014
Rubrica: HR

Alte articole din HR


 • » 900 de locuri de munca pana la sfarsitul anului in judetul Bihor
 • » Au inceput inscrierile la Gala Premiilor Participarii Publice, editia din 2014!
 • » Book Review: Ten Laws of Career Reinvention de Pamela Mitchell
 • » Otilia Demian desemnata Director de Dezvoltare Rin Hotels
 • » Google face angajari!
 • » Cosmote angajeaza tineri absolventi!
 • » Locuri de munca si Cariere la Bancpost
 • » Bugete reduse pentru instruirea angajatilor in companiile de pe piata romaneasca
 • » Reuters: Cea mai mare banca de retail din UK, Lloyds Banking, a anuntat concedierea a 9.000 de angajati
 • » Angajeaza-te sau inscrie-te intr-un program la Coca-Cola HBC Romania!
 • Taguri: , , , ,

  simona_nicolaescu_mic_1Jumătate dintre manageri îşi petrec la birou până la 10 ore pe zi, zilnic, iar dintre aceştia, 90% spun că-şi iau de lucru şi acasă, cel puţin o dată pe săptămână.

  Aceasta este cel puţin una dintre concluziile unui sondaj online efectuat de Dynamic HR, companie de training și consultanţă în domeniul resurselor umane cu peste 700 de manageri consiliaţi în ultimii trei ani şi cursuri livrate unui număr de 3.500 de angajaţi din zeci de companii.

  „Când şapte din zece manageri spun că muncesc şi în weekend cel puţin o dată pe lună, când şase din zece spun că nu menţin sau nu ştiu dacă menţin un echilibru între viaţa profesională şi cea privată, probabil că putem spune că avem o situaţie demnă de atenţie. Pentru ei, conceptul de echilibru între cele două ipostaze, profesional şi privat, rămâne încă de descoperit sau de implementat”, este de părere Simona Nicolaescu, business owner Dynamic HR.

  De altfel, conceptul de echilibru între viaţa profesională şi cea privată (work-life balance) a început să preocupe firmele din România de câţiva ani, chiar dacă la nivel public se ştiu încă foarte puţine. Departamentele de HR şi liderii de bussiness au realizat că un personal fericit este mai performant şi că uneori, este recomandat să te asiguri, ca lider de organizaţie, că munca nu prevalează asupra timpului liber.

  „Românii s-au obişnuit cu un mediu de lucru hiperconcurenţial, dar această stare de lucruri nu este benefică pe termen lung. Nenumărate studii internaţionale au demonstrat că oamenii fericiţi sunt mai performanţi, iar fericirea la locul de muncă înseamnă şi relaxare, şi loc şi timp pentru viaţa personală”, a explicat Simona Nicolaescu.

  Sondajul a relevat că 30% dintre respondenţi dau „destul de des” prioritate muncii în detrimentul timpului petrecut cu familia sau prietenii. Alţi 40% fac aceasta „uneori”.

  „Aţi spune că merită, din moment ce sunt plătiţi cu salarii mult peste cel mediu, că beneficiază de pachete financiare etc, însă la un moment dat <> şi pur şi simplu nu mai dau randament sau pleacă şi-şi deschid afaceri antreprenoriale. Aceştia sunt cei mai valoroşi angajaţi pierduţi de companii doar din cauză că nu au reuşit să le impună un echilibru între muncă şi relaxare”, explică Simona Nicolaescu.

  Această realitate îşi are originile în goana după succesul profesional a generaţiilor de după 1989, în dorinţa de realizare, dar şi în atmosfera de stres creeată de criza economică ce a lovit serios în locurile de muncă din companii, în middle management, în clasa de mijloc, în general.
  Comenteaza articolul


  16-12-2014
  Proprietarii şi directorii de companii, respectiv managerii din eşalonul 2, şi-au luat cu 57% mai puţine zile de concediu în cursul anului 2014 decât în 2013, potrivit unui sondaj online realizat de Dynamic HR pentru Work Life Balance. Şi pentru...
  17-11-2014
  După aproape doi ani în funcția de CEO al Elsaco, Mihai Constantinescu este în curs de a transfera atribuțiile succesorului său aprobat de Consiliul de Administrație. Funcția de Director General al Elsaco este preluată de domnul Viorel Iliuță, de profesie...
  12-11-2014
  Jumătate dintre manageri îşi petrec la birou până la 10 ore pe zi, zilnic, iar dintre aceştia, 90% spun că-şi iau de lucru şi acasă, cel puţin o dată pe săptămână. Aceasta este cel puţin una dintre concluziile unui sondaj...

  Contact BusinessLive.ro Join the team!  Power hosting by Appnor

  Power hosting by Appnor

  Citeste si: