Banking
EUR = 4.517 USD = 3.296 XAU = 139.952
AUD = 2.966 CAD = 2.953 CHF = 3.702

Lista celor mai importanti 100 inovatori din Europa Centrala si de Est include trei romani

Publicat la data de: 05 Oct 2014
Rubrica: HR

Alte articole din HR


 • » QS World MBA Tour, cel mai mare targ MBA la Bucuresti
 • » Care este rolul leadershipului moral în mediul de afaceri local?
 • » Rompetrol Group angajeaza tineri profesionisti in Romania
 • » François Pétry este noul Director General al Holcim România
 • » Cristina Hanganu este noul Director de Comunicare al Intact Media Group
 • » Piata muncii si evolutia ei in viziunea cercetatoarei Lynda Gratton
 • » Ioana Moga: noul Sales and Marketing Director Southern Europe în cadrul ROVESE ROMÂNIA
 • » Gheorghe Buta vine la conducerea departamentului de Litigii Musat&Asociatii
 • » Profiler: Alice Trifan, FINEXPERT - Cand isi dau demisia, oamenii nu parasesc companii, ci parasesc oameni
 • » Cariere la Romtelecom
 • Taguri: , , , ,

  ionut-budisteanuRes Publica, în colaborare cu Visegrad Fund, Google și Financial Times au anunțat lista celor 100 de lideri ai inovației din Europa Centrală și de Est. Trei români se regăsesc pe această listă.

  Ionuț Budișteanu, Paul-Andre Baran și Cristian Botan sunt românii care se regăsesc pe lista finală a proiectului New Europe 100 (NE100). Lista NE100 a fost creată ca parte a unei campanii care are ca scop promovarea inovației în Europa Centrală și de Est, prin evidențierea celor care sunt motorul schimbărilor pozitive în societate.

  Candidații pentru NE100 sunt oameni și echipe care utilizează noile tehnologii în sectoarele lor de activitate, ale căror acțiuni au impulsionat economia, știința, cultura și comunitatea.

  Ionuț Alexandru Budișteanu este student al Universității din București. Programează de mai mult de 9 ani și a fost implicat în peste 50 de proiecte de acest tip. Ionuț este membru al celei mai mari organizații mondiale dedicate științelor informatice – ACM (Association for Computing Machinery) și al celei mai mari asociații pentru tehnologii avansate, IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers).

  A fost nominalizat de revista TIME ca unul dintre cei mai influenți tineri din 2013. Proiectul unei mașini fără șofer, la un cost redus, realizat de Ionuț a câștigat primul loc și un premiu de 75.000 dolari la competiția Intel International Science and Engineering Fair. Prototipul lui a scos în evidență potențialul construirii în serie de mașini autonome.

  Paul-Andre Baran este născut în Los Angeles. În ultimii trei ani, Paul a administrat programul Biblionet, de 26,9 milioane de dolari, al fundatiei Bill & Melinda Gates, menit să reformeze bibliotecile publice din România. Paul trăiește și muncește în România de peste 12 ani, timp în care a oferit asistență tehnică pentru British Council în dezvoltarea centrelor de pregătire regionale ale administrației publice din România. Mai mult, a administrat programele de guvernanță locală finanțate de USAID și a fost consultant pentru guvernanță locală al Președinției României.

  Cristian Botan este creatorul portalului jobs.gov.ro, realizat cu scopul combaterii nepotismului în administrație. Apariția acestui instrument online a deschis drumul către transparența în administrația publică în România. Întreprinzător și doctorand, Cristian Botan a fost cooptat de Primul Ministru al României în poziția de consilier de transparență. Cristian a demarat alte cinci proiecte online, care au ca țintă transparentizarea administrației publice: date.gov.ro, internship.gov.ro, online.gov.ro, petitii.gov.ro, transparenta.gov.ro.

  „Lucrăm la această listă de aproape un an. Am căutat inovatori din diferite industrii, a căror activitate conturează astăzi viitorul. Datorită lor am învățat că, în ciuda stereotipurilor, Europa Centrală și de Est are multe de oferit. Cultura start-up-urilor a explodat în această parte a Europei în ultimii 25 de ani, perioadă în care regiunea a pornit-o aproape de la zero și continuă să crească”, a declarat Wojciech Przybylski, editor Res Publica Nowa și organizator al New Europe 100.

  „NE100 reflectă potențialul pe care îl oferă un mediu propice dezvoltării inovației și vrem să subliniem acest lucru prin celebrarea celor a căror muncă va fi motorul dezvoltării Europei Centrale și de Est în următorii 25 de ani”, a declarat Agata Wacławik-Wejman, Google Public Policy & Governmental Relations Senior Counsel.

  Lista completă a celor 100 de inovatori din Europa Centrală și de Este este disponiblă la www.ne100.org și prezentată public în cadrul evenimentului European Forum for New Ideas (EFNI), din Sopot, Polonia.

  Despre Google Inc.
  Google este un lider global in tehnologie, care are ca obiectiv îmbunătățirea modului în care oamenii accesează și utilizează informația. Inovațiile aduse în căutarea online și publicitate au făcut din Google un domeniu de referință pe Internet și una dintre cele mai cunoscute mărci din lume.
  Comenteaza articolul


  16-12-2014
  Proprietarii şi directorii de companii, respectiv managerii din eşalonul 2, şi-au luat cu 57% mai puţine zile de concediu în cursul anului 2014 decât în 2013, potrivit unui sondaj online realizat de Dynamic HR pentru Work Life Balance. Şi pentru...
  17-11-2014
  După aproape doi ani în funcția de CEO al Elsaco, Mihai Constantinescu este în curs de a transfera atribuțiile succesorului său aprobat de Consiliul de Administrație. Funcția de Director General al Elsaco este preluată de domnul Viorel Iliuță, de profesie...
  12-11-2014
  Jumătate dintre manageri îşi petrec la birou până la 10 ore pe zi, zilnic, iar dintre aceştia, 90% spun că-şi iau de lucru şi acasă, cel puţin o dată pe săptămână. Aceasta este cel puţin una dintre concluziile unui sondaj...

  Contact BusinessLive.ro Join the team!  Power hosting by Appnor

  Power hosting by Appnor

  Citeste si: