Banking
EUR = 4.517 USD = 3.296 XAU = 139.952
AUD = 2.966 CAD = 2.953 CHF = 3.702

Industriile inginerie și agribusiness vor avea un cabinet dedicat de consultanță în HR

Publicat la data de: 18 Sep 2014
Rubrica: HR

Alte articole din HR


 • » Gabriel Pantelimon a fost numit director Xerox Romania si Republica Moldova
 • » Thierry Guillon-Verne – de la Carrefour la Real
 • » Internship Resurse Umane la EUREKO
 • » Microsoft isi mareste echipa din Romania - Aplica acum!
 • » Noi tendințe în HR: Cum poate schimba analiza datelor mediul de lucru
 • » Google este cel mai dorit angajator si in 2010
 • » Genpact angajeaza vorbitori de limbi straine pe pozitii de entry-level
 • » Bosch demareaza angajarile pentru noua fabrica de la Cluj!
 • » Curs acreditat de Expert achiziții publice
 • » Solutii pentru reducerea costurilor cu forta de munca
 • Taguri: , , , , , ,

  monica-basuLa începutul acestui an, Monica Bâșu, fost manager de resurse umane în cadrul unei companii de construcții, a decis să înființeze propriul business: un cabinet de recrutare și consultanță în HR, axat pe două industrii: Inginerie și Agribusiness.

  Proiectele pe care Monica Bâșu le va acoperi prin acest butic de consultanță în resurse umane sunt cele de recrutare și selecție, evaluare individuală și de echipă, dezvoltare de competențe pentru antreprenori, dar și de orientare în carieră pentru tinerii absolvenți de universități tehnice.

  „Îmi propun să dezvolt un cabinet solid de recrutare şi consultanţă în HR, recunoscut pentru profesionalism şi promptitudine şi care să devină prima opţiune pentru cele două industrii: Construcţii şi Agribusiness. Este un business de nişă orientat către oameni, dar şi către rezultate, prin înţelegerea profundă atât a contextului general/economic actual, cât şi a mediului organizaţional”, declară inițiatoare business-ului, Monica Bâșu.

  Cu un background profesional solid în resurse umane, Monica mărturisește că s-a hotărât să înceapă acest business pentru că a simțit o nevoie din partea pieței. Companiile care activează în inginerie și agricultură au nevoie de furnizori de servicii de HR care să înțeleagă perfect atât industria și specificul companiei, dar și profilul candidaților.

  „Cabinetul de consultanță (www.monicabasu.ro) pe care l-am fondat este un business nișat pe două domenii în care am experiență și o bază de date cu unii dintre cei mai competenți, profesioniști, etici candidați din zona de Inginerie și Agricultură. Am o experiență de peste 5 ani în tot ceea ce înseamnă recrutare și selecție în aceste industrii. Am gestionat proiecte de selecție și recrutare în domeniul ingineriei de la poziții de entry-level până la top management, intervievând și plasând peste 500 de candidați”, declară Monica Bâșu.

  Monica Bâșu nu este complet străină de experiența antreprenoriatului. Imediat dupa ce a părăsit compania Acvatot, Monica a deschis La Belle Vie – un concept librarie-cafenea.

  Anterior, Monica Bâșu a lucrat în una dintre cele mai cunoscute companii de construcții din piață, cu activitate în realizarea și reabilitarea lucrărilor și rețelelor edilitare. Aici, Monica a coordonat activitatea de recrutare și selecție, preluând ulterior conducerea departamentului de resurse umane.

  A fost inițiatoarea unui amplu proiect de stagii pentru studenți români și francezi de la universități din România și Franța.

  Totodată, a dobândit competențe specifice managementului schimbării, participând activ la procesul de reorganizare a companiei. În calitate de consultant a acompaniat antreprenori în procesele de organizare, de creare și implementare de strategii de dezvoltare pe termen mediu și lung. De asemenea, s-a implicat în dezvoltarea oamenilor atât a celor din echipele proprii, cât și a celor din echipele clienților.
  Comenteaza articolul


  16-12-2014
  Proprietarii şi directorii de companii, respectiv managerii din eşalonul 2, şi-au luat cu 57% mai puţine zile de concediu în cursul anului 2014 decât în 2013, potrivit unui sondaj online realizat de Dynamic HR pentru Work Life Balance. Şi pentru...
  17-11-2014
  După aproape doi ani în funcția de CEO al Elsaco, Mihai Constantinescu este în curs de a transfera atribuțiile succesorului său aprobat de Consiliul de Administrație. Funcția de Director General al Elsaco este preluată de domnul Viorel Iliuță, de profesie...
  12-11-2014
  Jumătate dintre manageri îşi petrec la birou până la 10 ore pe zi, zilnic, iar dintre aceştia, 90% spun că-şi iau de lucru şi acasă, cel puţin o dată pe săptămână. Aceasta este cel puţin una dintre concluziile unui sondaj...

  Contact BusinessLive.ro Join the team!  Power hosting by Appnor

  Power hosting by Appnor

  Citeste si: