Banking
EUR = 4.517 USD = 3.296 XAU = 139.952
AUD = 2.966 CAD = 2.953 CHF = 3.702

HR Summit Iasi: Lungul drum de la specialist la strateg in resurse umane

Publicat la data de: 05 Oct 2014
Rubrica: Events, HR

Alte articole din Events, HR


 • » Google Romania participa la Angajatori de TOP 2011 - cel mai mare eveniment de recrutare din aceasta primavara
 • » Oana Petrescu este Vicepresedinte al BCR Retail
 • » Razvan Nicolescu este noul presedinte al Agentiei Europene pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare in Energie
 • » Noul Trend HR: dezvoltarea talentelor din companie si recrutarea lor in sistem intern
 • » Ericsson lanseaza a sasea editie a Innovation Awards - Ajuta la transformarea societatii
 • » Candidatii in cautare de job-uri devin din ce in ce mai interesati de cursurile de specializare
 • » A noua editie a evenimentului Tax, Law & Lobby
 • » Haydn Wright a venit pe postul de Director Executiv in grupul Avrig 35
 • » Simpozionului “Management for Customer Service Excellence”
 • » O viziune noua asupra productivitatii cu Connie Larkin, pe 8 noiembrie
 • Taguri: , , , ,

  macheta hr summit 12x16Informatia si comunicarea fac din perioada pe care o traversam, iar cantitatea si accesul la informatie au schimbat dinamica in comunicare.

  De la unul catre multi, informatia se transmite acum de la multi catre multi datorita inter-conectivitatii. Impactul acestei ”ere sociale” se propaga atat asupra relatiilor personale cat si a celor de munca, influentand activitatea noastra zilnica.

  Toate procesele, proiectele si deciziile au loc cu oameni, prin oameni si pentru oameni. De modul in care colaboreaza oamenii intr-o organizatie depinde succesul acesteia. Cei care lucreaza in departamentul de resurse umane trebuie sa cunoasca atat oamenii cat si procesele.

  Departamentul HR a depasit de ceva timp rolul ”tranzactional” (functiile clasice: recrutare, retribuire si beneficii, relatii de munca si training) si a trecut la rolul ”transformational”: concentrarea pe modalitatile de dezvoltare prin alinierea obiectivelor tuturor departamentelor cu obiectivele generale ale companiei, dezvoltarea liderilor si sustinerea actelor de leadership, dezvoltarea echipelor, colaborarea inter- si intradepartamentala, managementul performantei si imbunatatirea comunicarii si a calitatii fluxului de informatii.

  Pe 23-24 octombrie, la HR Summit Iasi, Antoneta Gales (direcor Solas) va discuta alaturi de participantii acestei editii despre lungul drum pe care trebuie sa il parcurga un specialist de resurse umane pentru a deveni un adevarat strateg.

  macheta hr summit 12x16

  Antoneta detine o experienta indelungata in dezvoltarea oamenilor, care a inceput in urma cu 20 de ani in recrutare si training si a continuat cu activitatea de consultanta in cadrul unui proiect al Bancii Mondiale, de modernizare a serviciilor de ocupare din Romania. Din anul 2000 a fost partenerul strategic al consiliului de adminstratie Selgros Cash&Carry Romania, din postura de director de resurse umane, pana in septembrie 2014. In prezent ea actioneaza ca si consultant extern pentru retailer-ul german, devenind totodata co-fondator al Sonas, companie care are ca misiune cresterea capacitatii oamenilor de a fi mai fericiti.

  Aceasta considera ”ca succesul unei organizatii poate fi influentat de actiunile departamentului de HR, pentru ca modul in care organizatia in intregul ei corespunde in piata dorintelor si asteptarilor clientilor si partenerilor este si meritul departamentului de HR. Sau vina acestuia, in caz contrar.

  Pentru un strateg in HR, competenta se afla la intersectia a trei cercuri: cunostintele care fac din acesta un expert, abilitatile care il tranforma in agent al schimbarii si atitudinea de lider care inseamna curaj, incredere, onestitate si discenamant. Este important sa cunoastem contextul macro- si microeconomic, piata concurentiala, tendintele si potentialul din domeniul in care activeaza compania pentru care lucram. Toate acestea ne permit sa integram strategia de business in strategia de dezvoltare a oamenilor din organizatie si sa participam activ la schimbare.”

  Vino pe 23-24 octombrie la HR Summit Iasi, cel mai important eveniment regional din Romania dedicat solutiilor de HR&Management, sa afli cele mai noi tendinte care iti pot dezvolta organizatia. Mai multe detalii despre agenda si speakerii acestei editii gasiti pe www.iasi.hrsummit.ro.

  Eveniment organizat de Libero Events.

  Libero Events este o agentie de evenimente B2B si B2C avand in portofoliu manifestari in domenii ca: turism, home&deco, comert online, medical si evenimente dedicate antreprenoriatului. Organizam targuri si expozitii: Touristica, Deco Show, BookShow, conferinte: The Woman, HR Summit, Tecomm, MarkDay, Software Arcitecture Day, workshopuri si seminarii.
  Comenteaza articolul


  16-12-2014
  Proprietarii şi directorii de companii, respectiv managerii din eşalonul 2, şi-au luat cu 57% mai puţine zile de concediu în cursul anului 2014 decât în 2013, potrivit unui sondaj online realizat de Dynamic HR pentru Work Life Balance. Şi pentru...
  17-11-2014
  După aproape doi ani în funcția de CEO al Elsaco, Mihai Constantinescu este în curs de a transfera atribuțiile succesorului său aprobat de Consiliul de Administrație. Funcția de Director General al Elsaco este preluată de domnul Viorel Iliuță, de profesie...
  12-11-2014
  Jumătate dintre manageri îşi petrec la birou până la 10 ore pe zi, zilnic, iar dintre aceştia, 90% spun că-şi iau de lucru şi acasă, cel puţin o dată pe săptămână. Aceasta este cel puţin una dintre concluziile unui sondaj...

  Contact BusinessLive.ro Join the team!  Power hosting by Appnor

  Power hosting by Appnor

  Citeste si: